Chana masala

Indisk mat er full av rike og smakfulle retter som har blitt populære over hele verden. En slik rett er chana masala, en gryte med kikerter tilberedt i en velsmakende blanding av krydder. Det er en rett som kan nytes på mange forskjellige måter, enten med nybakt brød, ris eller salat. Men hva er det som gjør denne retten så spesiell? Følg med for å lære mer om historien og den kulturelle betydningen av chana masala, samt tips for å lage og servere det hjemme.

Slik gjør du

Til å begynne med, finhakk en løk og sett den til side. Hakk deretter opp litt hvitløk og finhakk en chilipepper. I en mørtel, mos sammen hvitløk, ingefær, chili og sitronsaft til det danner en pasta. Hvis du ikke har en morter, kan du bruke en krydderboks til en stavmikser.

Deretter ristes noen sennepsfrø, spisskummen, koriander og pepper i en tørr, varm panne til den lukter aromatisk. Deretter knuser du krydder i en mørtel for å frigjøre smaken.

I en stor stekepanne, varm opp en slurk olje. Tilsett løk og kok det over middels høy varme til det blir mykt, gyldenbrunt og karamellisert. Dette bør ta rundt 10 minutter. Hvis løken virker tørr, legg til en spiseskje vann underveis i stedet for å legge til mer olje.

Når løken er kokt, tilsett i hvitløksblandingen og rør godt. Rør inn ristede krydder, garam masala, gurkemeie og salt. Hell deretter i noen tomater, tilsett skyllede (og godt drenerte) kikerter og ca 1 dl vann.

La blandingen koke, reduser deretter varmen til lav og la det småkoke i ca 20 minutter. Dette gjør at alle smakene kan smelte sammen.

Legg igjen en kommentar

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr0